طراحی سایت چیست طراحی سایت چیست مقدمه سلام خدمت دوستان عزیزم. امروز مقاله ای رو راجب اینکه طراحی سایت چیست آماده کردیم که امیدواریم مورد توجه شما قرار بگیره
طراحی سایت چیست
دوشنبه 26 / 12 ساعت 16:32 | نوشته ‌شده به دستعلیرضانهری | ( )

طراحی سایت چیست


طراحی سایت بصورت استاندارد یک فراینده که توی سه مرجله انجام میشه.
مرحله اول یک طرح گرافیکی که یک گرافیست با نرم افزارهای موجود مثل فتوشاپ و اکس دی و … طراحی میکنه که توی این مرحله فقط طراحی گرافیکی صورت میگیره و هیچ گونه کدنویسی نیازی نیست.

مرحله بعدی که شروع کد نویسیه یک برنامه نویس که به اصطلاح فرانت اند بهش میگن شروع به کدنویسی میکنه و طرح گرافیکی و تبدیل به یک صفحه اچ تی ام ال که توی مرورگرها باز بشه میکنه.

مرحله بعد مربوط داینامیک کردن سایت میشه و به اصطلاح بهش بک اند سایت میگن. توضیح مختصری که در اینجا میشه داد این که در قسمت قبل تمامی اطلاعات سایت مانند عکس ها و نوشته ها بصورت استاتیک بودند ولی در این قسمت داده های پویا و داینامیک به سایت اضافه میشن.

طراحی سایت چیست

 

تاریخچه طراحی سایت 

بررسی تاریخچه طراحی سایت با توجه به اینکه مهارتی جدید است و نسبت به سایر حوزه ها نوپا محسوب می شود دارای ملاحظات خاص می باشد و به هر حال این موضوع ریشه در فعالیتهای فردی نفراتی داردکه در سراسر جهان در این زمینه فعالیت می کنند.

شروع سایت و طراحی سایت 

تیم برنرز لی(Tim Berners Lee) نخستین پروژه را به عنوان اولین طراحی وب سایت در سال 1989 آغاز کرد که این پروژه منجر شد به ایجاد یک وب سایت جهانی که در اولین روزهای سال 1991آغاز و تا سال 1993 انجام آن طول کشید.
در ابتدا اینترنت از مقداری نوشته و عکس تشکیل شده بود و در آن زمان همان عکس های ابتدایی برای مردم جالب جذاب بود. در آن روزها روش و فرمول هایی که دارای اجزای خاصی برای طراحی سایت مانند گرافیک و یا مالتی مدیا وجود نداشت .
جستو گر موزاییک تنها جستجوگری بود که آن زمان برای نشان دادن عکس و نوشته وجود داشت .سپس به منظور اطمینان از سازگاری و فراگیری طراحی سایت www که یک کنسرسیوم جهانی بود ایجاد شد که به اسم W3C شناخته و از سال 1994 شکل گرفت .
 وهمین حالا که شما مشغول خواندن این مقاله هستید  W3C همچنان مسئول ایجاد استاندارد ها در زمینه طراحی سایت می باشد .

طراحی سایت چیست

 

اولین شرکت طراحی سایت

Netscape communication  اولین شرکتی بود که توسط فردی به نام اندرسن در سال 1994 با رویکرد طراحی سایت تاسیس شد. به همراه آن جستجو گر Netscape معرفی شد. آنها نظرات شخصی خودشان را بدون در نظر گرفتن روش های استاندارد در آن زمان اعمال کردند و این برچسب ها به صورت تغییر رنگ و یا تغییر فورمت نوشته ها اجرا و کاربردی شدند.
و این شروع جنگ جستجوگرها بین میکرو سافت و Netscape بود که از سال 1996 تا  1999 به طول انجامید که هر دول غول هایی متخصص در زمان خود بودند. مبارزه ای مافوق تسلط به جستجو گرها و این رقابت مقدمه ای برای بسیاری از پیشرفت های جدید در زمینه طراحی سایت گردید که شامل CSS و بهبود ظاهری صفحات وب بود. جاوا اسکریپت هم قابلیتی بود که برنامه نویس ها به صفحات وب افزودند همچنین HTML پویا.
می توان گفت که جنگ جستجوگرها باعث تسریع در رشد و پیشرفت طراحی سایت گردید.

 

طراحی وب را با برنامه نویسی وب اشتباه نگیرید!

اشتباهی که معمولا افراد تازه کار به آن مبتلا می شوند این است که طراحی وب را با برنامه نویسی وب اشتباه میگیرند. در صورتی که این دو مفهوم کاملا با یکدیگر متفاوت هستند و نباید به جای دیگری از آن‌ها استفاده کرد.

طراحی وب به مجموعه کارهایی گفته میشود که زیبایی ظاهری سایت را ایجاد میکند. در واقع هر آن چیزی که کاربر با آن مواجه میشود و آن‌را در صفحه مانیتور خود میبینید، حاصل طراحی وب و کار طراح وب است. در واقع کار اصلی یک طراح وب، طراحی چیزهایی است که کاربران با آن بصورت مستقیم در ارتباط هستند و آن‌را در مانیتور خود مشاهده میکنند.

اما برنامه نویسی وب متفاوت است. یک برنامه نویس وب کدهایی را مینویسد که کاربر نمیتواند آن‌ها را ببیند و آن کدها بصورت مستقیم تاثیری روی ظاهر سایت ندارند و در پشت صحنه اجرا میشوند، برای مثال مقالات را از پایگاه داده یا دیتابیس در پشت صحنه میگیرند و به کاربر نشان میدهند.

 

زبان های طراحی وب

همانطور که در قسمت قبل یک اشاره‌ی کوچک داشتیم، یک طراح وب برای طراحی صفحات وب از تکنولوژی ها و زبان های برنامه نویسی مختلفی استفاده میکند.

یک طراح وب، برای اینکه بتواند یک صحفه‌ی وب را طراحی کند، از تکنولوژی های زیر استفاده میکند:

  • HTML (یا HTML5)
  • CSS (یا CSS3)
  • جاوا اسکریپت
  • جی کوئری
  • و…

۴ موردی که در بالا نام بردیم، حداقل دانشی است که شما برای طراحی صفحات وب و تبدیل شدن به یک طراح وب نیاز دارید. البته میتوانید فقط با ۲ مورد اول یعنی HTML و CSS نیز سایت هایی را طراحی کنید،‌ ولی جاوا اسکریپت و جی کوئری میتوانند به کار شما بسیار قدرت دهند.

باید به این نکته توجه کنیم که به دلایلی نمیتوانیم به HTML و CSS زبان های برنامه نویسی بگوییم. زیرا اصلا ویژگی های زبان های برنامه نویسی را ندارند. بلکه آن‌ها را  زبان های نشانه گذاری یا تگ گذاری میدانیم.

برای طراحی وب به چه ابزارهایی نیاز داریم

تا اینجا سعی کردیم به سوال طراحی وب چیست پاسخ دهیم. حالا میخواهیم ببینیم که برای طراحی وب به چه ابزارهایی نیاز داریم.

برای طراحی صفحات اینترنتی، نیاز به داشتن امکانات پیچیده نیست. حداقل هایی که نیاز داریم را در زیر مشاهده میکنید:

  • یک محیطی که بتوانیم کدهایمان را در آن بنویسیم. این محیط میتواند Notepad ویندوز باشد و یا یک Text Editor یا IDE حرفه‌ای تر(مثل phpStorm)
  • یک مرورگر اینترنتی (Browser) که بتوانیم کدهایمان را از طریق آن اجرا کنید (مثل فایرفاکس، گوگل کروم و…)

 

 

عناصر طراحی وب

طراحی وب بسیاری از عناصر بصری کلیدی به شرح زیر را در بر دارد:

۱-چیدمان:

این روش چیدمان گرافیک، تبلیغات و متن است. در دنیای وب، یک هدف اصلی کمک به بازدید از اطلاعات مورد نظر خود در یک نگاه است. شامل حفظ تعادل، سازگاری و یکپارچگی طرح است.

۲-رنگ:

انتخاب رنگ به هدف و مشتری بستگی دارد. این می تواند یک طرح سیاه و سفید ساده تا چند رنگ باشد و شخصیت شناسی فرد یا برند یک سازمان را با استفاده از رنگ ها در وب انتقال دهد.

۳-گرافیک:

گرافیک ها می توانند شامل لوگو، عکس، کلیپ آرت یا آیکون باشند که همگی باعث تقویت طراحی وب می شوند. برای تجربه مناسب کاربر، این کارها باید به شیوه درست صورت گیرد، با رنگ و محتوای صفحه وب کار کنند، در حالی که آن را بیش از حد پر ازدحام یا کند نکند.

۴-فونت ها:

استفاده از فونت های مختلف می تواند باعث افزایش طراحی وب سایت شود. اکثر مرورگرهای وب فقط می توانند تعداد انتخابی از قلم ها را بخوانند، معروف به “فونت های امن وب ” هستند، بنابراین طراح شما به طور کلی در این گروه پذیرفته شده کار می کند.

۵- محتوا:

محتوا و طراحی می توانند با هم همکاری کنند تا پیام سایت را از طریق تصاویر و متن افزایش دهند. متن نوشتاری باید همیشه مرتبط و مفید باشد تا خواننده گیج نشود و آنچه را که می خواهد در اختیار آنها قرار دهد تا در سایت باقی بمانند. محتوا باید برای موتورهای جستجو بهینه شده و از طول مناسب برخوردار باشد و شامل کلمات کلیدی مرتبط می باشد.



موضوع : | بازدید : 278
برچسب ها : طراحی سایت چیست,

 
گالری عکس